Logo Smeg

כיצד להפוך למכין קפה מקצועי

Please only use this tool to share the page you are interested in. To ask a question or request information please use the relevant form on the contacts page.

התשובות לשאלות החשובות ביותר להכנת ספל הקפה המושלם

22/02/2017

בחודש נובמבר האחרון השקנו את מכונת הקפה הנפלאה שלנו בעיצוב הרטרו 

בכדי לקבל את מלוא התמורה ממכונת הקפה, ענינו על השאלות החשובות ביותר הנוגעות להכנת ספל הקפה המושלם

אילו גורמים תורמים ליצירת הקפה המושלם

ספל הקפה המושלם תלוי במספר גורמים כמו טמפרטורה, לחץ המים במכונת הקפה, זמן המגע וחימום מקדים של הספל עצמו

לכל אחד מן הגורמים האלו יכולה להיות השפעה, חיובית או שלילית, על טעמו הסופי של הקפה

לדוגמא, מכונת הקפה שלנו מכוונת על לחץ מים של 15 בר

הנחשב ללחץ המים האופטימלי עבור כל מרכיבי הקפה

מדוע לא כדאי להשתמש במים מורתחים להכנת קפה

הטמפרטורה האופטימלית של 98 מעלות צלזיוס תורמת לטעם ולארומה מצוינים של הקפה

אם משתמשים במים מורתחים, הם עלולים לשרוף את הקפה וליצור טעם מריר ולא ערב לחיך

זו הסיבה שמכונת הקפה שלנו מכוונת על טמפרטורת מים של 98 מעלות צלזיוס

וכוללת גם משטח לחימום ספל הקפה בחלקה העליון של המכונה

כך מוודאים כי הקפה יוגש מיד בטמפרטורה האופטימלית שלו

אלו סוגי קפה ניתן להכין במכונת הקפה שלנו

אספרסו – קפה מעובה ומרוכז יותר, אותו מכינים עם מים שחוממו לטמפרטורה של 98 מעלות צלזיוס וסוננו דרך קפה גרוס

אספרסו כפול – כמות כפולה של אספרסולאטה מקיאטו – משקה בעל שכבות של קצף, אספרסו וחלב

האספרסו נמזג אחרון אל תוך החלב, כדי לוודא שיצוף למעלה ויספק טעם החל מן הלגימה הראשונה

לאטה – משקה על בסיס חלב המשלב אספרסו וחלב לטעם רך

קפוצ'ינו – משקה שבמקורו מאיטליה, ומוגש באופן מסורתי עם אספרסו כפול, חלב וקצף

מוקה – שילוב של משקה שוקו חם ואספרסו, עם חלב חם מלמעלה

שוקו חם – משקה שוקו חם מחלב מחומם

מהו יתרונה של משאבת התרמו-בלוק שבמכונת הקפה

טכנולוגיית התרמו-בלוק שלנו מוודאת כי תתבצע מזיגה של הקפה

ובאופן מיידי אחריה מזיגה של החלב המחומם, ללא השתהות בין שתי הפעולות

מהו ספל הקפה הגדול ביותר שניתן להכין במכונת הקפה

מכונת הקפה שלנו מתאימה לספלים בגובה של עד 80 מ"מ, מהגבוהים הקיימים בשוק

איזה סוג של קפה יש לרכוש לשימוש במכונה

קפה איכותי טחון המשלב פולי עראביקה, עם כמות קטנה של פולי רובוסטה

עראביקה ורובוסטה הם סוגי הפולים הקלויים, המשמשים להכנת הקפה

פולים מסוג עראביקה הם לרוב מתוקים יותר, ובעלי טעם רך יותר

חומציותם של פולים אלו גבוהה יותר ומשפיעה גם על טעמו של הקפה שמכינים מהם

לעומתם, פולים מסוג רובוסטה הם בעלי טעם חזק יותר וריכוז גבוה יותר של קפאין וטעם אגוזי יותר

שני סוגי הפולים, בשילוב, יוצרים קפה בעל איזון מושלם

באיזה סוג חלב יש להשתמש ולאיזו טמפרטורה יש לחמם אותו

חלב בעל אחוזי שומן נמוכים יחסית יהיו מושלם ליצירת קצץ סמיך ויציב עבור קפוצ'ינו, לאטה או שוקו חם

ניתן גם להשתמש בחלב בעל אחוזי שומן מעט גבוהים יותר ובחלב סויה

חימום החלב צריך להיות עד לטמפרטורה של 60 מעלות, שנחשבת לטמפרטורה המושלמת

טמפרטורת החלב ניתנת למדידה בקלות באמצעות מיכל הנירוסטה של המכונה

על ידי החזקת בסיס המיכל, ניתן לחוש בחומו של החלב, חום של 60 מעלות הוא נעים למגע לעור ואינו חם מדי

טמפרטורה גבוהה יותר עלולה כבר לצרוב את העור

כיצד ניתן לדעת מתי לבצע הסרת אבנית מן המכונה

מכונת הקפה תיידע אותך על הצורך לבצע הסרה של האבנית, והפעולה עצמה מתבצעת בלחיצת כפתור.

האם ניתן להזין הגדרות ביצוע קבועות למכונת הקפה

רבות מן התכונות של מכונת הקפה ניתנות להזנה כהגדרות ביצוע קבועות למכונת הקפה, כולל

טמפרטורת הקפה – ניתן לכוון את טמפרטורת הקפה לדרגה נמוכה, בינונית או גבוהה, בהתאם להעדפה האישית

כמות הקפה – ניתנת להתאמה אישית על פי גודל הספל

מידת הקושי של המים – בכדי לשמור על אורך חיים למכונת הקפה אנו ממליצים להגדיר נתון זה

בהתאם למידת הקושי של המים שבהם משתמשים

ניתן להגדיר שלוש רמות, נמוך, בינוני וגבוה

כיבוי אוטומטי – ניתן להגדיר כמה זמן נרצה שהמכונה תמתין ללא שימוש עד שתכבה באופן אוטומטי

ניתן לבחור בין פרקי זמן של 9 דקות, 30 דקות או 3 שעות, במידה ואנו עורכים אירוע מתמשך